Sveriges Släktforskarförbunds hedersdiplom till Helge Svantesson

VGN Släktforskare nominerade i våras vår förre kassör Helge Svantesson, Larv till detta hedersdiplom. Till vår glädje godtogs nomineringen och Helge kommer att få ta emot diplomet under Stämmomiddagen i Köping.

Så här skriver förbundsstyrelsen i Angeläget (informationsblad till medlemsorganisationerna)

Helge Svantesson har länge varit en aktiv släkt- och hembygdsforskare som förtjänstfullt har delat med sig av sin kunskap till såväl medlemmar i föreningen, hembygdsforskare, svenskamerikaner på besök i bygden och på Anbytarforum. I det stora, under många år, av Helge Svantesson framforskade materialet finns en skatt av uppgifter att ösa ur. Under 2013 planerar Helge att ge ut en CD med släktutredningar.
I föreningen (VGN) har Helge varit kassör i många år, men också kassör i Västgöta Genealogiska förening under flera år. Helge har varit och är fortfarande ansvarig för VGN:s forskarservice. Dessutom har Helge lett släktforskarkurser på Vara bibliotek under flera år, vissa år dubblerade kurser. På följande adress så kan man läsa om ett annat projekt som ligger Helge varmt om hjärtat: http://helgesv.blogspot.se/ (Sandåkersläkten)